Hem » Solpaneler

Solpaneler

Solpaneler för fritidshus, husvagn och husbil

Vi är återförsäljare åt Sunwind som har i åratal varit specialiserade på just solceller. Nu kan vi stolt presentera ett brett ubud av absolut högsta kvalitet, från tillverkaren som just ät Sunwind. Sunwind har länge varit etablerad på den Svenska marknaden och deras solpaneler blir allt vanligare på sommarstugor eller andra platser där billig och effektiv energi behövs utan elektricitet inkopplat. Vi på Gasoltuben följer våran föregångare och vi hjälper dig med alla tekniska frågor som kan tänkas komma att dyka upp i samband med installationen av din solpanel! Letar du en energikälla som inte enbart är miljövänlig utan också billigt så är du inne på rätt spår. Använd dig du också utav solens egna energi! 

För att få ut så mycket som möjligt från din anläggning finns ett par faktorer att ta med i beräkningarna. Den ideala placeringen för en solpanel är (inte helt otippat) i direkt solljus under så många timmar på dygnet som möjligt. Du vill även få till rätt vinkel på panelen, för att exponera den för solen. I skuggigare placering laddar solpaneler betydligt sämre, men det finns åtgärder som kan hjälpa.

Rätt dimensioner på solpaneler och batteribank
Solpanelerna i din solcellsanläggning producerar ström till en batteribank. Batteribanken ska ha rätt storlek för att möta din energiförbrukning, samtidigt som du behöver rätt mängd solpaneler för att ladda batterierna. Har du tänkt förbruka mycket ström i en stuga du bara besöker då och då behöver du en större batteribank. Om du är i stugan ofta men förbrukar mindre el är en större solpanel och mindre batterianläggning bättre. Fler solpaneler kan du alltid lägga till, men nya och gamla batterier skall inte blandas.

Produkter
12 36 72