Hej! Vad kan vi hjälpa dig med?

Välj en kategori nedan

"Vanliga frågor"

Gasoltuben samarbetar med en auktoriserad betalningsförmedlare (PayEx, www.payex.se) som kontrollerar att kortet är giltigt för köp direkt mot din bank. All information skickas krypterad med SSL (Secure Socket Layer). Det betyder att informationen skickas via en säker förbindelse som gör att ingen obehörig kan se dina kortuppgifter och de hanteras på ett mycket säkert sätt.

Kontakta alltid först kundtjänst via e-post: info@gasoltuben.se, eller på telefon: 010-1604050. Vänligen ha ordernumret tillhands vid kontakt med vår kundtjänst. Tillsammans hittar vi den bästa lösningen för dig. Detta gäller både om varan är defekt vid ankomsten, eller om den har blivit defekt inom garantiperioden.

Vi har en leveranstid inom Sverige på 1 till 3 arbetsdagar till ditt närmsta ombud. Vid hemleveranser kan detta variera beroende på vart du bor. Önskas annan leveranstid – meddela oss vid beställning.

Skicka tillbaka varorna till oss tillsammans med ett brev där du skriver ditt ordernummer och hur du vill få ditt tillgodohavande utbetalt, t.ex. med en annan vara, ett presentkort eller om du vill ha pengarna tillbaka. Glöm inte att skriva ditt namn och kontonummer. Vill du returnera en produkt till oss så står du för returfrakten samt att det ska skickas som företagspaket.

Kundtjänst

Kontor och lager

Stockvägen 4, 611 75
Enstaberga

Kontakta kundtjänst

Tel: 010-1604050

Email : info@gasoltuben.se

Öppettider kundtjänst

MÅN-TOR 09:00 – 12:00

FRE-SÖN (STÄNGT)

MEJLFRÅGOR BESVARAS UNDER HELA DAGEN

GODSSÖKNING

BRING: 020-765 000

DSV: 08-609 50 80

......MEJLA OSS

För att på bästa sätt kunna hantera ditt ärende är det viktigt för oss att veta vilken produkt eller vilken typ av ärende det gäller. Skriv gärna en så utförlig beskrivning som möjligt och vid exempelvis en reklamation önskar vi att du även bifogar bilder på produkten samt inköpsunderlag.

Skulle vi behöva kontakta dig gällande ditt ärende, är det bra om du uppgett kontaktuppgifter.