Pizza på grillen

0 tim 40 min

2 Portioner

5/5

Ingredienser

  • 6 dl vatten
  • 100 g jäst
  • 1 tsk socker
  • 2 tsk flingsalt
  • 0,5 dl olivolja
  • 16 dl vetemjöl 

Topping

  • Valfri topping

Tillagning

1. Blanda jäst, socker, salt, olja och vatten i en bunke.

2. Häll i lite mjöl i taget och knåda tills du får en fast och elastisk deg. (Spara eventuellt överblivet mjöl till utbakning.)

3. Låt degen jäsa i bunke under bakduk i ca 30 minuter.

4. Under tiden degen jäser så förbereder du valfri topping till dina pizzor.

5. När degen jäst klart så delar du den på 6–8 bitar och bakar sedan ut dem med kavel på mjölat bakbord.

6. Tänd gasolgrillen. Lägg nu pizzastenen i mitten på pizzastenen och stäng locket. Stenen måste bli riktigt het innan det är dags att börja baka pizzan.

7. När grillen nått en temperatur på runt 300 °C toppar ni pizzan efter smak och tycke, grädda pizzan med locket stängt, det tar ungefär 6–8 minuter.

Pizzasten

Baka din pizza till perfektion med denna traditionella pizzasten.