Montera gasolslang själv – Så lyckas du

Känner du dig osäker på att installera en gasregulator till din gasolgrill eller exempelvis gasolkamin? Läs då vår sammanställda guide här nedan som tar dig igenom processen, steg för steg tills den är säkert monterad. 
byta regulatorset gasol

En gasregulator är en viktig säkerhetsfunktion som du är tvungen att ha när du skall använda din produkt. Den styr nämligen trycket och mängden gasol som går in i exempelvis grillen. Därför är gasregulatorn viktigt att få installerad på ett korrekt sätt. 

 1. Säkerställ att du har samtliga delar
  Först börjar vi med att säkerställa att du har alla delar av regulatorsetet för att kunna slutföra installationen. För att kunna installera bör du ha dessa delar (förutom gasoltuben och din produkt som gasolgrill, kamin m.m.) framme efter att du har öppnat förpackningen:

  Slang
  Reduceringsventil
  2 st rostfria slangklämmor

 2. Sätt ihop gasregulator
  När vi säkerställt att vi har samtliga delar är det dags börja montera ihop den.
  Börja med att trycka på slangen på tryckregulatorn, se till att den går in en bit in i slangen.
  TIPS! Är den svår att få på, kan du använda flytande tvål för att få den att glida på enklare.

  När du känner att den sitter, för du en av slangklämmor på slangen. För den sedan hela vägen till slutet av slangen där tryckregulatorn numera sitter. Skruva slangklämman så att den fäster slangen mot/runt tryckregulatorn (ca 1 cm in på slangen).

 3. Fäst regulatorn på produkten
  Vi börjar med att fästa regulatorsetet på produkten (grill, kamin eller motsvarande). Men innan det för du på den andra slangklämman på slangen, utan att skruva åt den.

  Ta sedan den öppna änden av slangen och tryck på produktens slangnippel (på samma sätt som du gjorde med tryckregulatorn). När den sitter, för slangklämman dit och skruva åt den.

 4. Fäst regulator på gasoltuben
  Nu är det dags att fästa regulatorn på gasoltuben. Har du en helt ny kompositflaska (PC5 & PC10) sitter det vanligtvis röd plast där regulatorn skall fästas, den behöver tas bort först. Sedan är det dags att skruva på tryckregulatorn på gasoltuben.

  TIPS! Tänk på att den är vänstergängad, dvs skruva moturs när du fäster den. (Detta gäller ej campingflaskor)

 5. Kontrollera läckage
  Nu är allt på plats efter att du skruvat på tryckregulatorn på gasoltuben.
  Innan du kan börja använda den är det viktigt att kontrollera efter läckage. Detta kan du göra genom såpvatten eller läckspray. Använder du läckspray så sprayar du på detta vid båda ändarna av gasolslangen (där den fäster in till regulator och gasoltuben) efter du skruvat på gasol på tuben. Dyker det inte upp några bubblor vid sprayen är det tätt. Skulle det dyka upp bubblor behöver du skruva åt ytterligare.

Populära artiklar

Grilla på balkongen
Grillar
Gasoltuben

Grilla på balkongen – Regler

Att vi införskaffar en grill att ha på balkongen har blivit allt vanligare. Det är ju trots allt utomhus, så det ska väl inte vara några problem? Riktigt så enkelt är det dock inte. Det är heller inte många som vet vilka reglerverk och lagar som är aktuella. Så låt oss titta lite på vad som gäller när det gäller balkonggrillning. Får man grilla på balkongen? Huruvida du får grilla på

Läs mer »
Grillöverdrag
Grillar
Gasoltuben

Därför behöver du ett grillöverdrag

För många svenskar är utomhusgrillning något av det absolut bästa med sommaren. Det finns inte mycket som slår en perfekt grillad middag en solig sommarkväll. Idag har gasolgrillen blivit alltmer populär bland svenska grillentusiaster. Genom att använda gasol får du snabbt upp värmen och kan enkelt justera den, något som är mycket svårare med kolbriketter. En av de största utmaningarna med en gasolgrill är att skydda den från väder och

Läs mer »
10 tillbehör till grillen
Grillar
Gasoltuben

Tips – 10 tillbehör till grillen

Det finns många extra tillbehör grill som är användbara. Givetvis är det ganska personligt vilka tillbehör just du behöver och därför listar vi de 10 populäraste varianterna här nedan. Med roliga och smarta grilltillbehör kan du få ut mer av grillningen och dessutom göra resultatet bättre och med större variation. Du kommer garanterat att hitta något passande tillbehör till grillen i vår lista! Röklåda En röklåda ger mer smak till maten och kan användas

Läs mer »
Grilla pizza pizzasten
Grillar
Gasoltuben

Grilla pizza med pizzasten

Genom att baka pizza hemma med hjälp av en praktisk pizzasten kommer du garanterat att bli omåttligt populär bland vänner och familj! Du kan flytta matlagningen utomhus genom att använda pizzastenen på grillen, men du behöver inte låta årstiderna begränsa dig. Med en härlig pizza på grillen blir umgänget därhemma ännu mysigare och maten blir den naturliga samlingspunkten. Välj modell När du handlar en pizzasten är det bra att tänka på vilken typ av grill du

Läs mer »