Grilla pizza med pizzasten

Grilla pizza pizzasten

Genom att baka pizza hemma med hjälp av en praktisk pizzasten kommer du garanterat att bli omåttligt populär bland vänner och familj! Du kan flytta matlagningen utomhus genom att använda pizzastenen på grillen, men du behöver inte låta årstiderna begränsa dig. Med en härlig pizza på grillen blir umgänget därhemma ännu mysigare och maten blir den naturliga samlingspunkten.

Välj modell

När du handlar en pizzasten är det bra att tänka på vilken typ av grill du har och vilken sorts pizzasten du föredrar. Här på Gasoltuben.se hittar du flera olika modeller. Där vi främst rekommenderar den runda pizzastenen som passar till våra Sahara Grillar.

Förberedelser när du lagar pizza på grillen

Det går lika bra att grilla pizza på pizzasten vare sig du har en kolgrill, gasolgrill eller elgrill. Tillvägagångssättet kan dock skilja sig lite och det är främst enklast när det kommer till gasolgrillen då du kan kontrollera värmen på ett enklare sätt än exempelvis en kolgrill. Det viktigaste är dock alltid att komma upp i en så hög temperatur som möjligt vid tillagningen.

Godare än pizza från pizzerian

Med en pizzasten anpassad för grill får du en godare pizza än om du skulle ha ätit på restaurang. En pizza på grillen blir läckert knaprig eftersom den höga temperaturen hjälper till att dra fukten ur degen. Kort tillagningstid gör det också enkelt att slänga ihop den även på vardagskvällar. Grill pizza kommer med all sannolikhet att snabbt bli familjens och vännernas nya favoriträtt.

Förberedelser

Innan det är dags att slänga på pizzan på grillen är det viktigt med lite förberedelser. Där vi främst pratar om att göra pizzadegen. Det är relativt enkelt att slänga ihop och det finns gott om exempel på recept på pizzadeg som tar bara 30-40 min att göra med jäsningstid inkluderat. Dock rekommenderar vi att alltid försöka låta jäsa över natten i kylskåpet för att få den verkligt perfekta pizzadegen.

Ett bra tips på ett snabbare recept på pizzadeg har du här från Zeta.

Grill pizza på gasol- eller elgrill

Att grilla pizza på pizzasten med hjälp av en gasolgrill skiljer sig åt från att grilla pizza på en kolgrill. Här börjar tillagningen direkt när du lägger en pizza på grillen. Därför är det även vid den här typen av grillning bra att lägga på din pizzasten på grillen cirka 10 minuter innan grillen når förvald temperatur. Därefter kan du höja värmen stegvis.

När temperaturen når 300 grader är det dags att lägga på den förberedda pizzan med hjälp av en pizzaspade. Så fort pizzan läggs på grillen är det dags att stänga av brännaren som är direkt under pizzastenen, annars kan pizzan brännas på undersidan. Nu kan du stänga locket och lämna din pizza på grillen, även här i cirka 10 till 15 minuter.

Kom ihåg

Ta för vana att alltid rengöra grill, pizzasten och övriga tillbehör enligt medföljande anvisningar, så håller de längre och matlagningen blir mer hygienisk.

TIPS!

Vill du få en ännu bättre känsla när du tillagar pizza. Spana då in våra pizzaugnar där du kan baka pizza som ett riktigt proffs!

Populära artiklar

Grilla på balkongen
Grillar
Gasoltuben

Grilla på balkongen – Regler

Att vi införskaffar en grill att ha på balkongen har blivit allt vanligare. Det är ju trots allt utomhus, så det ska väl inte vara några problem? Riktigt så enkelt är det dock inte. Det är heller inte många som vet vilka reglerverk och lagar som är aktuella. Så låt oss titta lite på vad som gäller när det gäller balkonggrillning. Får man grilla på balkongen? Huruvida du får grilla på

Läs mer »
Grillöverdrag
Grillar
Gasoltuben

Därför behöver du ett grillöverdrag

För många svenskar är utomhusgrillning något av det absolut bästa med sommaren. Det finns inte mycket som slår en perfekt grillad middag en solig sommarkväll. Idag har gasolgrillen blivit alltmer populär bland svenska grillentusiaster. Genom att använda gasol får du snabbt upp värmen och kan enkelt justera den, något som är mycket svårare med kolbriketter. En av de största utmaningarna med en gasolgrill är att skydda den från väder och

Läs mer »
10 tillbehör till grillen
Grillar
Gasoltuben

Tips – 10 tillbehör till grillen

Det finns många extra tillbehör grill som är användbara. Givetvis är det ganska personligt vilka tillbehör just du behöver och därför listar vi de 10 populäraste varianterna här nedan. Med roliga och smarta grilltillbehör kan du få ut mer av grillningen och dessutom göra resultatet bättre och med större variation. Du kommer garanterat att hitta något passande tillbehör till grillen i vår lista! Röklåda En röklåda ger mer smak till maten och kan användas

Läs mer »
Grilla pizza pizzasten
Grillar
Gasoltuben

Grilla pizza med pizzasten

Genom att baka pizza hemma med hjälp av en praktisk pizzasten kommer du garanterat att bli omåttligt populär bland vänner och familj! Du kan flytta matlagningen utomhus genom att använda pizzastenen på grillen, men du behöver inte låta årstiderna begränsa dig. Med en härlig pizza på grillen blir umgänget därhemma ännu mysigare och maten blir den naturliga samlingspunkten. Välj modell När du handlar en pizzasten är det bra att tänka på vilken typ av grill du

Läs mer »