Därför behöver du ett grillöverdrag

Grillöverdrag

För många svenskar är utomhusgrillning något av det absolut bästa med sommaren. Det finns inte mycket som slår en perfekt grillad middag en solig sommarkväll. Idag har gasolgrillen blivit alltmer populär bland svenska grillentusiaster. Genom att använda gasol får du snabbt upp värmen och kan enkelt justera den, något som är mycket svårare med kolbriketter.

En av de största utmaningarna med en gasolgrill är att skydda den från väder och vind. För att slippa behöva flytta in grillen under tak mellan användningarna varje gång, är det en bra idé att investera i ett ordentligt och vattentätt grillöverdrag.

Skyddsöverdrag grill

Genom att skydda grillen från väderförhållanden som skapar slitage, ser du till att förlänga livslängden på grillen markant. En gasolgrill är i regel dessutom rätt stor och tung, vilket kan göra den svår att förflytta. Det är i ärlighetens namn inte heller en speciellt bra lösning att flytt grillen fram och tillbaks. Därför är det behändigt med något som skyddar den precis där den står, utan att du behöver flytta den varje gång det blir dåligt väder.

Fördelar med ett bra överdrag till grill

Ett vattentätt grillöverdrag skyddar mot så mycket mer än bara regn och smuts. Det finns många fördelar med att skydda din gasolgrill ordentligt.

Håller grillen ren

Först och främst håller du grillen ren. Genom att täcka över den ser du till att utifrån kommande smuts inte tränger in. Det kan handla om allt från kvistar, löv och pollen till fågelspillning, damm och mycket mer som snabbt sliter på grillens yttre.

Skyddar mot vatten

Överdraget ser även till att regn, snö och hagel inte kommer in i grillen. Genom att hålla den torr och skyddad från vatten undviker du att den börjar rosta. Även om du har en rostfri grill är det viktigt att skydda den från vatten, då även sådana modeller kan ta skada av stora mängder vatten. Har du dessutom träinslag på grillen kan dessa ta skada av för stora mängder vatten och fukt.

Skyddar grillen från solblekning

Genom att vara täckt skyddas grillen även mot solblekning och annan missfärgning. Överdraget skyddar även från skador som kan uppkomma från till exempel grenar, kottar och andra saker som kan träffa grillen vid kraftiga vindar.

Undvik fukt innanför grillöverdraget

En annan detalj är även att det är viktigt att se till att grillen är torr när du täcker över den. Annars riskerar du att stänga in eventuell fukt i grillen. Om grillen är fuktig när du drar på skyddet kan det leda till bildning av bakterier och mögel. För att minimera risken för det är det viktigt att du ser till att grillen är torr innan du sätter på överdraget och att det finns ventilation nertill.

Överdrag grill – viktigt att tänka på

Som du vet finns det en stor mängd olika gasolgrillar ute på marknaden och minst lika många olika sorters grillskydd. Därför har vi sammanställt några saker som är viktiga för dig att tänka på när du väljer överdrag:

  • Rätt passform
  • Material av hög kvalitet
  • Väderresistent
  • Rätt storlek
  • Vattentätt
  • Material som andas

Tveka inte att kontakta oss om du har några frågor eller vill ha hjälp med att välja rätt grillskydd. Våra kunniga medarbetare hjälper dig mer än gärna att hitta rätt skydd för dig och din gasolgrill.

Populära artiklar

10 tillbehör till grillen
Grillar
Gasoltuben

Tips – 10 tillbehör till grillen

Det finns många extra tillbehör grill som är användbara. Givetvis är det ganska personligt vilka tillbehör just du behöver och därför listar vi de 10 populäraste varianterna

Läs mer »