Tips – 10 tillbehör till grillen

10 tillbehör till grillen

Det finns många extra tillbehör grill som är användbara. Givetvis är det ganska personligt vilka tillbehör just du behöver och därför listar vi de 10 populäraste varianterna här nedan. Med roliga och smarta grilltillbehör kan du få ut mer av grillningen och dessutom göra resultatet bättre och med större variation. Du kommer garanterat att hitta något passande tillbehör till grillen i vår lista!

Röklåda

En röklåda ger mer smak till maten och kan användas både till kol-och gasolgrillar. Du kan använda flis med specifika aromer för att ge en karaktäristisk smak på maten och här är hickory ett klassiskt exempel. Börja med en liten mängd flis och prova dig sedan fram för att hitta dina favoriter. Både fisk och kött kan rökas med en röklåda.

Digital stektermometer

Temperaturen på maten är viktig för att du ska få ett bra resultat. Gäller det kyckling och fläsk måste köttet uppnå en specifik temperatur. Med oxkött kan du själv bestämma om du vill ha köttet blodigt, medium eller genomstekt. En digital stektermometer underlättar tillagningen mycket, eftersom du har en mottagare där du kan se temperaturen. Det underlättar betydligt och gör att du smidigt kan kontrollera köttet ofta.

Pizzasten

Med en pizzasten på grillen får du samma smak som när du stenugnsbakar en pizza. Du får en jämn värmefördelning och en krispig, härlig pizzabotten. Så väck experimentlustan och försök göra en riktig italiensk pizza på grillen! Läs gärna vår guide om hur du tillagar pizza på grillen med pizzasten.

Rotisserie

Brukar du vara sugen på grillad kyckling likt den du kan köpa färdiggrillad i mataffären? Då kan du investera i en rotisserie till grillen. Genom att rotera kycklingen eller steken får du en jämn värmefördelning och grillyta runt hela köttbiten.

Grillpanna

Med en grillpanna kan du göra så mycket mer än bara grilla korv på grillen. Den ger dig möjlighet att göra pannkakor och mycket annat. Du kan även använda den för att fräsa lök eller sautera räkor. Bara fantasin sätter gränserna!

Grillform

Om du vill grilla mindre grönsaker eller annat som lätt ramlar mellan gallren är en grillform en klok investering. Ofta är formarna väldigt snygga i designen så att du även kan använda dem som serveringsfat. Det är perfekt att bara kunna sätta formen på bordet när tillagningen är klar.

Grillhalster

Ett grillhalster används ofta när det är dags att grilla fisk. Fisken vänds då enkelt utan att den går sönder, vilket annars är vanligt när det kommer till just fisk som lätt smulas sönder och faller isär. Grillhalster finns i flera storlekar och utföranden, beroende på vilken typ av fisk du vill grilla. De är även bra att använda när du tar fram röklådan för att röka fisk.

Grillspett av metall

Fördelarna med metallspett är många. De är miljövänliga eftersom du kan använda dem flera gånger om och diska mellan användningarna. Dessutom har de många gånger en design som gör att maten sitter ordentligt på plats och följer med när du vänder spetten. Du slipper därmed det irriterande momentet där maten snurrar när du ska vända dina spett.

Grillborste i stål

För att smidigt kunna rengöra grillen, och specifikt gallret, behöver du en rejäl grillborste. De är oftast tillverkade av rostfritt stål och här är det bra att satsa på kvalitet. En trekantig grillborste gör det enkelt att rengöra hela gallret, inklusive kanter och från olika vinklar.

Förkläde i skinn

Du som vill vara snygg när du grillar, men utan att riskera att kläderna stänks ner av fett och marinad, kan investera i ett snyggt skinnförkläde. Ett rejält förkläde i äkta läder är ett av de roliga grilltillbehör som även är tåliga och håller länge. Så sätter det definitivt stilen när du bjuder in vännerna för en härlig grillkväll i trädgården!

Populära artiklar

Grilla på balkongen
Grillar
Gasoltuben

Grilla på balkongen – Regler

Att vi införskaffar en grill att ha på balkongen har blivit allt vanligare. Det är ju trots allt utomhus, så det ska väl inte vara några problem? Riktigt så enkelt är det dock inte. Det är heller inte många som vet vilka reglerverk och lagar som är aktuella. Så låt oss titta lite på vad som gäller när det gäller balkonggrillning. Får man grilla på balkongen? Huruvida du får grilla på

Läs mer »
Grillöverdrag
Grillar
Gasoltuben

Därför behöver du ett grillöverdrag

För många svenskar är utomhusgrillning något av det absolut bästa med sommaren. Det finns inte mycket som slår en perfekt grillad middag en solig sommarkväll. Idag har gasolgrillen blivit alltmer populär bland svenska grillentusiaster. Genom att använda gasol får du snabbt upp värmen och kan enkelt justera den, något som är mycket svårare med kolbriketter. En av de största utmaningarna med en gasolgrill är att skydda den från väder och

Läs mer »
10 tillbehör till grillen
Grillar
Gasoltuben

Tips – 10 tillbehör till grillen

Det finns många extra tillbehör grill som är användbara. Givetvis är det ganska personligt vilka tillbehör just du behöver och därför listar vi de 10 populäraste varianterna här nedan. Med roliga och smarta grilltillbehör kan du få ut mer av grillningen och dessutom göra resultatet bättre och med större variation. Du kommer garanterat att hitta något passande tillbehör till grillen i vår lista! Röklåda En röklåda ger mer smak till maten och kan användas

Läs mer »
Grilla pizza pizzasten
Grillar
Gasoltuben

Grilla pizza med pizzasten

Genom att baka pizza hemma med hjälp av en praktisk pizzasten kommer du garanterat att bli omåttligt populär bland vänner och familj! Du kan flytta matlagningen utomhus genom att använda pizzastenen på grillen, men du behöver inte låta årstiderna begränsa dig. Med en härlig pizza på grillen blir umgänget därhemma ännu mysigare och maten blir den naturliga samlingspunkten. Välj modell När du handlar en pizzasten är det bra att tänka på vilken typ av grill du

Läs mer »