Helgrillad Kyckling

1 tim 30 min

4 Portioner

5/5

Ingredienser

  • 0.7 hel kyckling, gärna gårdskyckling, ca 1,3 kilo
  • några kvistar färsk dragon
  • 0.7 citron
  • 1.3 tsk dragon, torkad

Till pensling

  • 1.3 msk olja
  • 0.7 msk soja
  • 0.7 tsk salt
  • 0.3 tsk svartpeppar, grovmalen

Tillagning

1. Putsa kycklingen och skär bort onödiga skinnbitar. Tryck in några kvistar färsk dragon mellan skinn och kött, det kan vara lite trixigt, men lyft lite försiktigt på skinnet med fingrarna.

2. Klyfta citronen och krydda klyftorna med torkad dragon. Tryck in citronbitarna i kycklingens mitt. Blanda ihop olja, soja, salt och svartpeppar och pensla kycklingen runt om med blandningen.

3. Sätt kycklingen på rotisserie och grilla i cirka en timme under lock. Försök hålla nere temperaturen i grillen till cirka 150 grader. Pensla kycklingen då och då med sojaoljan så blir skinnet både knaprigt och gott. Kycklingen är färdig när temperaturen på köttet intill benet är 82 grader, då är den helt genomstekt.

4. Låt kycklingen vila några minuter innan du skär upp den. Pensla gärna på lite sojaolja eller pressad citron över köttet.

Rotisserie

Denna rotisserie öppnar upp en helt ny värld av matlagning.